Häst

Drömmer du om en framtid där hästar yrkesmässigt är en del av ditt arbetsliv?

Diplomerad hästskötare – Utbildningen

Vi utbildar hästskötare som får en bred grund för att kunna arbeta professionellt med hästar i framtiden. Du lär dig om hästens exteriör, skötsel, hantering, foder och behov. Ridning och körning är också en del av utbildningen. Du får även kompetens om hur man slår på en tappsko. Vi ger dig möjlighet att göra hästskötarexamen som utförs av Svenska ridsportförbundet. Genom att bli diplomerad hästskötare ökar möjligheterna till att kunna arbeta med hästar på ett yrkesmässigt plan.

Dinglegymnasiet har egna och inlånade hästar i verksamheten för att bedriva rid -och hästundervisning. Hästundervisningen sker i närliggande hästanläggning där det finns ridhus, utebana och fina ridvägar i naturen.

Vi bedriver även ett häst- och körundervisningssamarbete med Klockaregårdens hästverksamhet.

Arbetsplatsförlagt lärande (APL)

Praktiska moment går hand i hand med teoretiska kunskaper om hästen. Arbetsplatsförlagt lärande (APL) ingår med minst 15 veckor under tre år, där du får möjlighet att omsätta dina kunskaper från skolan i det praktiska arbetslivet. APL ger dig som elev möjlighet att se olika branscher och stallar för att utöka din kunskap och erfarenhet.

Din framtid

Du läser mot en yrkesexamen och kan arbeta direkt efter gymnasiet. Hos oss får du grundläggande högskolebehörighet om du vill läsa vidare.

Här visar vi vår hästutbildning i film!
www.facebook.com/watch

Möjliga yrkesutgångar:

  • Diplomerad hästskötarexamen
  • Hästskötare inriktning egenföretagare

Din Framtid:

  • Behörighet till hippologprogrammet
  • Arbete inom hästbranschen direkt efter gymnasiet
  • Möjlighet till praktik utomlands
  • Förberedelse inför andra vidareutbildningar inom häst såsom hovslagare, veterinär, stallchef, eller ridlärare.

Ansökningskod

NBHAT