Elevinformation

Låt din framtid börja hos oss med naturbruksprogrammet!  

Välkommen till Dinglegymnasiet – en plats där drömmar om en framtid inom hästskötsel, djurvård och trädgård blir verklighet. Som elev på Dinglegymnasiet får du inte bara en naturbruksutbildning av hög kvalitet, utan också en unik möjlighet att växa som person!

En fantastisk plats att växa på

Hos oss finns det passion för djur, växter och natur som genomsyrar allt vi gör. Våra erfarna lärare brinner för att lära ut sina kunskaper och att hjälpa eleverna att uppnå sina mål. På utbildningen hästhållning får du att lära dig allt från ridning och träning till hästsjukvård och avel. Djurvårdskurserna ger dig en bred bas inom djursjukvård och sällskapsdjur. På inriktningen trädgård får du lär du dig att odla men också om trädgårdsanläggning och trädgårdsmaskiner.

Vi tror på att en riktig utbildning handlar om mer än bara bokstavliga kunskaper – det handlar om att utveckla självförtroende, självständighet och individuell måluppfyllelse. Hos oss får du arbeta praktiskt i våra anläggningar djurhus, stall och växthus. Tillsammans med teoretiska kunskaper blir du förberedd att genomföra arbetsplatsförlagt lärande, där du har möjlighet att lära dig mer och knyta värdefulla kontakter för framtiden!

Naturbruksprogrammet ger dig stora möjligheter för en framtid inom de gröna näringarna, eller om du vill läsa vidare.

Vi har riksintag


Vi har riksintag vilket innebär att oavsett vart du bor har du rätt att söka till det nationella gymnasieprogrammet naturbruk på Dinglegymnasiet, din hemkommun står för kostnaden. Detta gäller även om kommunen du bor i har motsvarande gymnasieutbildning.

Prata med vår studie- och yrkesvägledare

Har ni några frågor är ni välkomna att kontakta oss:
SYV: 0524-12062
linn@dinglegymnasiet.se