Om oss

Välkommen till Dinglegymnasiet – en plats där drömmar om en framtid inom hästskötsel, djurvård och trädgårdsodling blir verklighet.

Som elev på Dinglegymnasiet får du inte bara en utbildning av hög kvalitet, utan också en unik möjlighet att växa som person och hitta din väg i livet.

Vi utbildar inom naturbruksprogrammet med inriktningarna hästhållning, trädgård och djurvård med profilerna djurvård och hund. Våra erfarna lärare brinner för att lära ut sina kunskaper och att hjälpa eleverna att uppnå sina mål.

På utbildningen hästhållning får du lära dig allt från ridning och träning till hästsjukvård och avel. Djurvårdskurserna ger dig en bred bas inom djursjukvård och sällskapsdjur. På inriktningen trädgård får du lär du dig att odla i växthus och på friland men också om trädgårdsanläggning och trädgårdsmaskiner.

Men det är inte bara kunskaperna du får hos oss som gör Dinglegymnasiet så speciellt. Vi tror på att en riktig utbildning handlar om mer än bara bokstavliga kunskaper – det handlar om att utveckla självförtroende, självständighet och individuell måluppfyllelse. Som elev hos oss kommer du att delta i praktiskt arbete i våra anläggningar, genomföra arbetsplatsförlagt lärande som knyts ihop med teoretiska kunskaper. Du kommer att växa som person och som professionell.

Hoppas vi ses!