Skolstartsinformation

Välkommen till gemenskapen på fantastiska Dinglegymnasiet. Här kan du som ska börja på skolan ta del av viktig information.

Ny elev – skolstartsinformation

Välkommen som ny elev på Dinglegymnasiet.
Vi har samlat information inför skolstarten som är viktig både för dig som är ny elev och för dig som är vårdnadshavare.

OBS! Glöm inte att tacka ja till din plats via inloggningen från Gymnasieantagningen. Har du frågor angående dina inloggningsuppgifter kontakta gymnasieantagningen (länk
antagning.fyrbodal)

Vänligen börja med att anmäla dig till skolstart.

Anmälan till skolstart:

Klicka här för att komma till formuläret

Munkedals kommun är ansvariga för skolköket på Dinglegymnasiet. Elever med specialkost skall anmälda detta till Munkedals kommun, länk Klicka här för att anmäla specialkost innan skolstart.

Information om boendet

Många elever väljer att bo på internatet, detta är en möjlighet för dig som har lång resväg till och från skolan. Internatet är stängt på helger. Du hyr ett rum på 15 m2 i en elevkorridor. Rummen är grundmöblerade med säng, skrivbord och garderober. Enskilda duschrum finns i korridorerna och alla elevrum har egen toalett. I varje korridor finns ett gemensamt vardagsrum med kök. På internatet finns tvättstuga med torkrum där man kan boka sin sin tvättid. Alla boende har tillgång till Wi-Fi. Det finns även ett gym om man vill träna.

Personal finns där för dig

Internatet är bemannat från söndag kväll till fredag eftermiddag så det finns alltid någon att fråga om det skulle vara något. På kvällarna anordnas olika aktiviteter av vårt friteam.

Djur på internat

Det går bra att ha med sällskapsdjur på internatet. För hund genomförs ett hundtest i början av varje termin för att se att hunden kan fungera i skolmiljö, läs mer här Regler för hundhållning. För övriga sällskapsdjur ska du upprätta en skötselplan innan djuret får tas med. Vissa djurarter får av olika anledning inte bo på skolans internat, exempelvis katt.

Kostnader

Att hyra ett rum inklusive mat kostar 4100 kr som faktureras nio gånger under ett år. Om det finns behov av att komma till internatet på söndag kväll tillkommer en kostnad på 100 kr per faktura för kvällsfika och frukost.

Som studerande vid en fristående gymnasieskola har du rätt söka inackorderingstillägg hos CSN. Bidraget du får beror på hur långt du har att åka, från ditt föräldrahem till skolan. Du kan läsa mer om detta här på CSN:s hemsida. 

OBS! Det är viktigt att du söker inackorderingstillägg så snart som möjligt. Du behöver logga in på ”mina sidor” för att hitta blanketten.

Ta med blanketten till skolstart. Vi skriver under ”Intyg från hyresvärd” och du skickar sedan vidare ansökan till CSN.

Här kan du ta del av vårt Boendeavtal-Dinglegymnasiet-2023-2024

Information för respektive inriktning:

Alla elever får en uppsättning av arbetskläder som består av skor med stålhätta, T-shirt, skaljacka och arbetsbyxor.

Djurvård – Hundprofil
Ta med funktionella ytterkläder (inklusive regnställ och gummistövlar) för alla väder. Ha alltid med dig varma kläder, hundtränare stoppas inte av vädret!

Övrig hundinfo: se till att din hund kan lämnas ensam. Den kan inte alltid vara med på alla lektioner och inte när du går till matsalen. Om den är orolig i klassrummet på dina vanliga lektioner och tar för mycket tid av dig för att du ska kunna hänga med i undervisningen, får du lämna den på rummet. Läraren bestämmer om hunden tar ditt fokus från lektionen.

På skolan finns det skåp att låna för att låsa in arbetskläder, ta med hänglås!

Hästhållning
På skolan finns det hjälm och säkerhetsväst att låna men personlig skyddsutrustning är alltid att föredra om möjligt.
Eleverna får en stålhättesko med klack som man kan rida i om man vill men det är bra att komplettera med shortchaps till skon för ridning, alternativt ridstövel. Handskar och ridbyxor till hästhantering och ridning behöver medtas.
Vintertid behöver ni ha varma kläder. Även regnkläder behövs då undervisningen kan ske ute och då oavsett väder. På skolan finns det skåp att låna för att låsa in arbetskläder eller i stallet för tex hjälm och väst. Ta med hänglås!

Trädgård
Det är viktigt att veta att utomhusarbete kommer att förekomma i alla väder. Ni bör ha med sig allt från keps och linne för soliga dagar till tjocka kläder och regnkläder för kyliga och blöta dagar. Bra att ha är egna arbetshandskar.
En uppsättning pennor (allra bäst akvarellpennor) i olika färger är mycket bra att ha med sig för första delen av växtkunskapskursen. Pennor finns att tillgå på skolan men vid hemuppgifter kan det behövas egna. Mobiltelefon med kamera alternativt annan kamera är det bästa redskapet när man studerar växter.
Ta med dig hänglås, du kommer att få ett skåp av skolan där du kan förvara dina arbetskläder.

Djurvård
Tänkt på att vid kyligt väder eller regn behöver ni komplettera med varma och regntåliga kläder. Ta med dig hänglås, du kommer att få ett skåp av skolan där du kan förvara dina arbetskläder.

Övrig skyddsutrustning finns att låna på skolan för alla profiler.

Har ni några frågor hör gärna av er så svarar vi regelbundet under sommaren info@dinglegymnasiet.se.