Djurvård

Om du har ett intresse för olika sorters djur, deras levnadsmiljö och behov så är djurvårdsutbildningen ditt självklara val!

Utbildningen

Djurvårdsutbildningen har en stor del av undervisningen förlagd i vårt djurhus. Som djurvårdselev får du lära dig om djurs beteende, om friska och sjuka tillstånd samt om deras behov och miljöberikning. En viktig del av utbildningen är kunskap om hälsokontroller, sårvård och djursjukdomar. I vårt djurhus finns många olika arter för att ge dig en bra grund inför ett kommande arbete med djur. Vi har ett samarbete med Nordens ark där du får lära dig om etologi och djurparksdjur. Som elev hos oss får du möjlighet till ett diplom i grundkursen  ”Djur i zoohandel”.

APL – arbetsplatsförlagt lärande

Praktiska moment går hand i hand med teoretiska kunskaper om djuren. APL ingår med minst 15 veckor under tre år, där du får möjlighet att omsätta dina kunskaper från skolan i det praktiska arbetslivet. APL ger dig som elev möjlighet att se olika branscher för att utöka din kunskap och erfarenhet.

Din framtid

Du läser mot en yrkesexamen och kan arbeta direkt efter gymnasiet. Hos oss får du grundläggande högskolebehörighet om du vill läsa vidare.

Se vår film om djurvårdsinriktningen och vad eleverna gör under utbildningen:
www.facebook.com

Möjliga yrkesutgångar:

  • Djurskötare
  • Djurvårdare

Din framtid:

Du läser mot en yrkesexamen och kan arbeta direkt efter gymnasiet. Hos oss får du grundläggande högskolebehörighet om du vill läsa vidare

Ansökningskod

NBDJR välj djurvård