Internat

Att bo på internat är ett minne för livet! Du växer och utvecklas som person, här råder en familjär miljö som inger trygghet och gemenskap.

Många elever väljer att bo på internatet, detta är en möjlighet för dig som har lång resväg till och från skolan. Du hyr ett rum på 15 m2 i en elevkorridor. Rummen är grundmöblerade med säng, skrivbord och garderober. Enskilda duschrum finns i korridorerna och alla elevrum har egen toalett. I varje korridor finns ett gemensamt vardagsrum med kök. På internatet finns tvättstuga med torkrum där alla bokar in sin tvättid. Alla boende har tillgång till Wi-Fi. Det finns även ett gym om man vill träna.

Personal finns där för dig

Internatet är bemannat från söndag kväll till fredag eftermiddag så det finns alltid någon att fråga om det skulle vara något. Internatet är stängt på helger. På kvällarna anordnas olika aktiviteter av vårt friteam.

Måltider

Frukost och kvällsfika finns att tillgå i de olika korridorernas kök. Gemensam middag serveras efter skoltid kl 16.30-17.00 i matsalen. Om du har specialkost eller allergi ska detta anmälas till Munkedals kommun via denna länk  och till Dinglegymnasiet.

Djur på internat

Det går bra att ha med sällskapsdjur på internatet. För hund genomförs ett hundtest i början av varje termin för att se att hunden. För övriga sällskapsdjur ska du upprätta en skötselplan innan djuret får tas med. Vissa djurarter får av olika anledning inte bo på skolans internat, exempelvis katt.

Kostnader

Att hyra ett rum inklusive mat kostar 4100 kr som faktureras nio gånger under ett år. Om det finns behov av att komma till internatet på söndag kväll tillkommer en kostnad på 100 kr per faktura för kvällsfika och frukost.

Som studerande vid en fristående gymnasieskola har du rätt söka inackorderingstillägg hos CSN. Bidraget du får beror på hur långt du har att åka, från ditt föräldrahem till skolan. Du kan läsa mer om detta på CSN:s hemsida 

Bra att veta

  • Du ansvarar för städningen av ditt rum, inför varje lov genomför internatpersonalen en kontroll av att rummet är helt och rent.
  • Du ansvarar för att din hemförsäkring täcker dina ägodelar vid eventuell olycka.
  • Du tar ansvar för att du kommer upp på morgonen och i säng på kvällarna.
  • Vid sjukdom får du inte vara kvar på internatet utan förväntas resa hem omgående.

Bekvämligheter på internatet:

  • Egen toalett i varje rum
  • Wi-Fi
  • Gym
  • Tillgång till djurpark och växthus

Kontaktuppgifter till internatansvarig Leif Hansson:

leif@dinglegymnasiet.se 

Telefonnummer till friteam: 0705 60 77 61