DJURVÅRD


Är du intresserad av olika sorters djur? Vill du arbeta med att vårda djur och lära dig om exotiska djur? Vi erbjuder en bred djurvårdsprofil, med kurser i samarbete med Nordens ark och i våra egna djuranläggningar. Djurvårdsinriktningen har även en utgång arbete med hund. Läs mer under hundutbildningen.
Se vår film om djurvårdsinriktningen och vad eleverna gör under utbildningen:
https://www.facebook.com/watch/?v=2831147173872937

Djurvårdsutbildningen läser du på skolan och en stor del av undervisningen är förlagd i vårt eget djurhus.

Djurvård

Som djurvårdselev får du lära dig om djurs beteende, om friska och sjuka tillstånd samt deras behov och miljöberikning. En viktig del av utbildningen är kunskap om hälsokontroller, sårvård och djursjukdomar. I vårt djurhus finns många olika arter bland annat, kaniner, marsvin, fåglar, chinchillor och ankor. Djurvårdsutbildningen hos oss innehåller en bredd av olika kurser där du lär dig om både smådjur, hundar och djur på Nordens ark.

APL – arbetsplatsförlagt lärande

Praktiska moment går hand i hand med teoretiska kunskaper om djuren. APL ingår 18 veckor under tre år, där du får möjlighet att omsätta dina kunskaper från skolan i det praktiska arbetslivet. APL ger dig som elev möjlighet att se olika branscher för att utöka din kunskap och erfarenhet.

Utbildningen

Du läser mot en yrkesexamen och kan arbeta direkt efter gymnasiet. Hos oss får du även grundläggande behörighet om du vill läsa vidare.

Möjliga yrkesutgångar:

  • Djurskötare
  • Djurvårdare

Din framtid:

  • Djurvårdare med möjlighet till vidareutbildning
  • Börja arbeta som djurvårdare direkt efter gymnasiet
  • Möjlighet att studera vidare till zoolog eller djurskyddsinspektör


Ansökningskod: NBDJR välj
djurvård, arbete med hund under extraval.

Programplan för naturbruksprogrammet inriktning djurvård fördjupning djurvård