Nuntorpsgymnasiet – en skola nära näringen


Nuntorpsgymnasiet är en del av Gröna Klustret Nuntorp. Gröna Klustret är flera företag som arbetar tillsammans för att utveckla de gröna näringarna. Vår samverkan i klustret gör att vi kan ligga i framkant i den utveckling som hela tiden sker i branschen. Våra elever får delta vid klustrets föreläsningar, seminarier och studiebesök. Vi får även tillgång till högteknologiska maskiner. Vi är dessutom väl förankrade med bygden, med ett 30-tal kontrakterade APL-värdar.

Skolan har mycket gamla anor, och fick en nystart som friskola då Dinglegymnasiet AB öppnade skolan höstterminen 2019. På Nuntorpsgymnasiet erbjuder vi naturbruksprogrammet med lantbruks- eller hästinriktning. Vi har även det fyraåriga gymnasiesärskoleprogrammet Skog, Mark och Djur.

Skolan hyr lantbruksmaskiner från Swedish Agro Machinery och Andrésen Maskin som även de finns på området. Vi har tillgång till en körplan, ett stall med hästar och ett stort ridhus, samt en besättning av smådjur. Skollunchen äter vi på Nuntorps GårdsBistro på området. Slutligen har skolan även ett internat.