Välkommen som ny elev på Dinglegymnasiet

INFORMATION INFÖR SKOLSTARTEN

Hoppas du har ett skönt sommarlov och att du är förväntansfull inför din gymnasietid på Dinglegymnasiet.

På denna sida har vi samlat information som är viktig både för dig som är ny elev och för dig som är vårdnadshavare.
Här kan du läsa om din kommande skolstart och första tid på skolan.

OBS! Glöm inte att tacka ja till din plats via inloggningen från Gymnasieantagningen. Har du frågor angående dina inloggningsuppgifter kontakta gymnasieantagningen.

Vänligen börja med att anmäla dig till skolstart.

Anmälan till skolstart:

Anmälningsformulär skolstartBlanketter och kontrakt – viktig info!

För att Dinglegymnasiet på bästa sätt ska kunna ta emot en ny elev så vill vi att ni fyller i ett antal blanketter. Om möjligt skriv ut dessa hemma och fyll i, ta sedan med dessa till skolstarten.
Blanketterna finns under elevinformation.

- Samtycke till publicering av foto
- Specialkost
- Person -och kontaktuppgifter
- Övergång till gymnasieskolan
- Rekvision av journalhandling

Om eleven planerar att bo på internatet fyll även i:
- Boendeavtal
- Inackorderingsbidrag från CSN

Munkedals kommun är ansvariga för skolköket på Dinglegymnasiet. Därför behöver ni även fylla i deras blankett för specialkost, tryck här. Detta för att de ska kunna anpassa skolmaten utefter elevens behov.


Info om boende och boendebokning

Boendet som erbjuds är ett rum på ca 15 kvm, rummen är basmöblerade med egen toalett. I varje korridor finns gemensamt kök och tre duschar. Hyran är baserad på 9 perioder, d.v.s. 3 perioder är hyresfria (juni, juli och augusti) och ligger på ca 3800 kronor per person och period. Inga djur med första veckan eller innan du fått din skötselplanen godkänd. Detta sker i starten på varje termin. Hundar får inte medtas före v.37 då test kommer att genomföras.

Info om elevens ekonomi, CSN, studiemedel m.m.

Studiebidrag och Inackorderingstillägg
För att finansiera utbildningen får du som gymnasieelev studiebidrag från CSN. Ansökan om studiebidrag sker automatiskt när du börjar på skolan. Det finns även möjlighet att söka inackorderingstillägg hos CSN. Storleken på inackorderingstillägget beror på hur långt ifrån utbildningsorten du bor. För mer information om inackorderingstillägget besök CSN:s hemsida, csn.se

OBS! Det är viktigt att du söker inackorderingstillägg så snart som möjligt, du hittar din ansökningsblankett här (länk till csn). Du behöver logga in på "mina sidor" för att hitta blanketten.

Ta med blanketten till skolstart.

Vi skriver under ”Intyg från hyresvärd” och skickar sedan vidare ansökan till CSN.

Information för respektive inriktning:

Alla elever får en uppsättning av arbetskläder som består av: Skor med stålhätta, T-shirt, skaljacka och arbetsbyxor.

Hund:

Ta med funktionella ytterkläder (inklusive regnställ och gummistövlar) för alla väder. Gärna en hundträningsväst. När det blir kyligare behövs underställ, termobyxor, varm jacka, varma sockar, varma skor, handskar/vantar, mössa, halsduk/buff, reflexväst. En hundtränare stoppas inte av vädret!

Bra att ha är en egen klicker, belöningsväska, belöningsgodis till hunden.

Listan till hunden får ses som förslag där man tar med det som passar för varje individ och om eleven bor på skolan eller pendlar.

För hunden: Fästingprofylax rekommenderas, vanligt koppel och halsband/sele (ej flexikoppel till hundträning men så klart går bra till vanliga promenader), vattenskål, matskål, ev tunna/hink för foderförvaring, ev hundbur, fäll, spårsele*, spårlina*, reflexväst, ev regntäcke/termotäcke om du har en frusen hund, handdukar för tass- och pälstorkning, eget schampo och balsam

*kan lånas men för bästa passform är det önskvärt att man har en egen

(Övrigt som gäller för att ha med hunden, till exempel vaccinationsintyg, är specificerat i reglerna som finns under utbildning hund)

Övrig hundinfo: se till att din hund kan lämnas ensam. Den kan inte alltid vara med på alla lektioner och inte när du går till matsalen. Om den är orolig i klassrummet på dina vanliga lektioner och tar för mycket tid av dig för att du ska kunna hänga med i undervisningen, får du lämna den på rummet. Läraren bestämmer om hunden tar ditt fokus från lektionen.

Häst:

På skolan finns det hjälm och säkerhetsväst att låna men personlig skyddsutrustning är alltid att föredra om möjligt.

Eleverna får en stålhättesko med klack som man kan rida i om man vill men det är bra att komplettera med shortchaps till skon för ridning, alternativt ridstövel. Handskar och ridbyxor till hästhantering och ridning behöver medtas.
Vintertid behöver ni ha varma kläder. Även regnkläder behövs då undervisningen kan ske ute och då oavsett väder. På skolan finns det skåp att låna för att låsa in arbetskläder eller i stallet för tex hjälm och väst. Ta med hänglås!

Trädgård:

För trädgårds del är det viktigt att veta att utomhusarbete kommer att förekomma i alla väder. Ni bör ha med sig allt från keps och linne för soliga dagar till tjocka kläder och regnkläder för kyliga och blöta dagar. Bra att ha är egna arbetshandskar.

En uppsättning pennor (allra bäst akvarellpennor) i olika färger är mycket bra att ha med sig för första delen av växtkunskapskursen. Pennor finns att tillgå på skolan men vid hemuppgifter kan det behövas egna. Mobiltelefon med kamera alternativt annan kamera är det bästa redskapet när man studerar växter.
Ta med dig hänglås, du kommer att få ett skåp av skolan där du kan förvara dina arbetskläder.

Djurvård:

Tänkt på att vid kyligt väder eller regn behöver ni komplettera med varma kläder.
Ta med dig hänglås, du kommer att få ett skåp av skolan där du kan förvara dina arbetskläder.

Övrig skyddsutrustning finns att låna på skolan för alla profiler.

Har ni några frågor hör gärna av er så svarar vi regelbundet under sommaren info@dinglegymnasiet.se.