Individuella programmet med inriktning Skog Mark och Djur

Ämnesområden

På det individuella programmet använder vi oss av vår fantastiska miljö med djur, natur och maskiner i arbetet med ämnesområdena:

• Språk och Kommunikation
  • Natur och Miljö
  • Individ och Samhälle
  • Hem- och konsumentkunskap
  • Estetisk verksamhet
  • Idrott och hälsa

Schema

På bilden nedan kan du se hur ett typiskt veckoschema kan se ut.

Individuell anpassning

Vi jobbar med en hög grad av individuell anpassning och har tillgång till bildstöd, inläst skolmaterial och andra digitala hjälpmedel. Vårt flexibla men välorganiserade arbetssätt gör att alla elever utmanas på sin egen nivå.

Praktiskt arbete

För intresserade elever finns det möjlighet att prova att köra maskiner. I vårt smådjursstall arbetar vi med djur som t ex kaniner, får och höns. Vi ordnar också så att alla elever får praktisera på olika arbetsplatser under utbildningens gång.

Nyfiken på Nuntorp?

Är du intresserad av att gå på Nuntorp? Du får gärna komma och prova en dag eller flera!

Om du vill boka prova på-dagar eller bara har frågor och funderingar, hör av dig till mentor Linda Lamotte:

linda@nuntorpsgymnasiet.se, eller 0521-576084.