HUND

Vill du under din gymnasietid lära dig om hundens beteende och träning? Då ska du välja djurvårdsinriktningen med profil hund hos oss på Dinglegymnasiet. Utbildningen ger dig stor kunskap om hunden, du får lära dig om sjukdomar, behandling och hunden som framtida arbetskamrat!
Här kan du se vår film om vad eleverna och deras hundar gör på sin utbildning! https://www.facebook.com/watch/?v=844040409697142

Svenska kennelklubbens hunduppfödarutbildning

Genom ett samarbete med Västra kennelklubben får du hos oss möjligheten att genomföra svenska kennelklubbens hunduppfödarutbildning. Under utbildningen lär du dig träning av hund på olika sätt, hundraser, lagstiftningar och inlärningsmetoder.

Träning av hund

Vi har nära till bra utomhusmiljöer vilket gör att du tillsammans med din hund får mycket tid ute i naturen. Under vinterhalvåret har vi träningar i en inomhushall. Du som elev har tillgång till vårt hund-spa där du bland annat kommer att få lära dig trimning, bad och kloklippning.

Egen hund

Som elev hos oss får du ha med dig din egen hund i hundundervisningen. Det finns inget krav att du som elev ska ha en egen hund för att läsa hos oss, utan det finns även hundar att låna till träning eller andra aktiviteter som kräver att du har en hund på plats. Om du planerar att medta hund till skolan behöver du och din hund följa de riktlinjer som finns för hundhållning på Dinglegymnasiet. Läs mer här. I början av varje termin genomförs en prövning för hundens lämplighet att vara med på skolan.

Externa föreläsare

Vi åker ut på studiebesök för att se olika hundverksamheter och några gånger under utbildningen tar vi in gästföreläsare som är kunniga inom ett specifikt område för att bredda din kompetens.

Utbildningen

Du läser mot en yrkesexamen och kan arbeta direkt efter gymnasiet. Hos oss kan du även få grundläggande behörighet om du vill läsa vidare.

Möjliga yrkesutgångar

• Hundtrimmare
  • Hundskötare
  • Egen företagare med inriktning hund
  • Kvalificerad att starta eget hunddagis

Din framtid

• Läsa vidare till hundmassör
  • Utbilda dig vidare mot hundfysioterapeut
  • Arbete inom hundbranschen direkt efter gymnasiet

Hund profilen är under inriktningen djurvård.
Ansökningskod: NBDJR välj hund under extraval.