HUND

Vill du under din gymnasietid lära dig om hundens beteende och träning? Då är Naturbruksprogrammet hund profilen hos oss på Dinglegymnasiet ditt självklara gymnasieval!

Svenska kennelklubbens hunduppfödarutbildning

Genom ett samarbete med Västra kennelklubben får du hos oss möjligheten att genomföra svenska kennelklubbens hunduppfödarutbildning. Under utbildningen lär du dig träning av hund på olika sätt, hundraser, lagstiftningar och inlärningsmetoder.

Träning av hund

Vi har nära till bra utomhusmiljöer vilket gör att du tillsammans med din hund får mycket tid ute i naturen. Under vinterhalvåret har vi träningar i en inomhushall. Du som elev har tillgång till vårt hund-spa där du bland annat kommer att få lära dig trimning, bad och kloklippning.

Egen hund

Som elev hos oss får du ha med dig din egen hund i hundundervisningen. Det finns inget krav att du som elev ska ha en egen hund för att läsa hos oss, utan det finns även hundar att låna till träning eller andra aktiviteter som kräver att du har en hund på plats.

Externa föreläsare

Vi åker ut på studiebesök för att se olika hundverksamheter och några gånger under utbildningen tar vi in gästföreläsare som är kunniga inom ett specifikt område för att bredda din kompetens.

Utbildningen

Du läser mot en yrkesexamen och kan arbeta direkt efter gymnasiet. Hos oss får du även grundläggande behörighet om du vill läsa vidare, det finns även möjlighet att läsa naturvetenskapliga kurser om du är intresserad av behörigheten.

För att se kursplanen över naturbruksprogrammet med profilen Hund klicka här..

Möjliga yrkesutgångar

• Hundtrimmare
  • Hundskötare
  • Egen företagare med inriktning hund
  • Kvalificerad att starta eget hunddagis
  • Hundutbildning med naturvetenskaplig behörighet

Din framtid

• Läsa vidare till hundmassör
  • Utbilda dig vidare mot hundfysioterapeut
  • Arbete inom hundbranschen direkt efter gymnasiet

Hund profilen är under inriktningen djur.
Ansökningskod: NBDJU välj hund under extraval.