Jordbruk

HUND

Kennelklubben Västs ordförande Lisbeth Liljeqvist ser att hundintresset växer och fler människor har egen hund. Samtidigt har många mycket att göra och har ibland svårt att hinna med att göra allt som det krävs av en hundägare. Eftersom de är måna om sin hund köper de tjänster för att tillgodose hundens behov, det kan vara allt från att lämna hunden på hunddagis till att få hjälp med träning av hunden. Det gör att efterfrågan ökar på utbildad arbetskraft inom hundområdet. Det arbetsmarknaden efterfrågar är personal på hunddagis, hundtränare, personal som arbetar med hundhälsovård, klippning och trimning av hund m.m.

När du går utbildningen på Dinglegymnasiet får du de kunskaper som krävs för att jobba med hund på en professionell nivå. Vi samarbetar med ett flertal aktörer inom hundbranschen och ger er en god insikt i yrkeslivet med hundrelaterade jobb.

Vill du efter din utbildning lära dig mer om hundar finns det flera både kortare och längre utbildningar. Eftersom du får allmän högskolebehörighet kan du senare läsa vidare om du skulle vilja göra det.