BO PÅ INTERNAT

Internatet

Många av våra elever väljer att bor på internatet, att bo på internat är ett bra sätt att utvecklas som person och man finner snabbt nya kompisar och en trygg gemenskap! Du hyr ett rum på 15 m2 i en elevkorridor. I rummet finns säng, egen toalett, skrivbord, stol och lampa. Enskilda duschrum finns i korridorerna. I varje korridor finns ett gemensamt vardagsrum med kök. Här kan man titta på tv och umgås med sina kompisar. På internatet finns tvättstuga med torkrum där alla bokar in sin egen tvättid. Alla boende har tillgång till Wi-Fi. Det finns även ett gym om man vill träna.

Personal finns där för dig

Internatet är bemannat från söndag kväll till fredag eftermiddag så det finns alltid någon att fråga om det skulle vara något. Vårt friteam anordnar på kvällarna aktiviteter för dom som bor på internatet.

Gemensamma måltider

All mat äts gemensamt i skolans matsal. Vid behov av särskild kost skall detta ansökas här. Måltiderna som serveras utöver skollunchen är, frukost, kvällsmat och kvällsfika.

Djur på internat

Om du vill ta med dit sällskapsdjur till internatet är det oftast inga problem. Du behöver upprätta en skötselplan som godkänns av yrkeslärarna. Har du några frågor angående att ha med ett djur på internatet, kontakta oss!

Kostnader 2019/2020 - att ansöka om inackoderingstillägg från CSN

Att hyra ett rum inklusive mat kostar 3750 kr / månad.
Du betalar hyra för rummet nio månader per år.

Som gymnasieelev bekostar du själv ditt boende. Som studerande vid en fristående gymnasieskola har du rätt söka inackorderingstillägg hos CSN. Bidraget du får beror på hur långt du har att åka, från ditt föräldrahem till skolan. Du kan läsa mer om detta på CSN:s hemsida. Om din hemkommun erbjuder en gymnasieutbildning motsvarande vår, som finns inom två timmars resväg från ditt föräldrahem har CSN rätt att neka inackorderingstillägg.
Om CSN skulle ge avslag för inackorderingstillägg har elevförbundet beslutat att ekonomi inte ska vara avgörande för att studera hos oss, därmed ersätter dom den tilläggssumma som CSN gett avslag för. Du får ersättning av elevförbundet med förutsättning att du sköter dina studier under dina tre år hos oss.

Bra att veta

• Du ansvarar för städningen av ditt rum, inför varje lov genomför internatpersonalen en kontroll av att rummet är helt och rent.
  • Du ansvarar för att din hemförsäkring täcker dina ägodelar vid eventuell olycka.
  • Du tar ansvar för att du kommer upp på morgonen och i säng på kvällarna.