BO PÅ INTERNAT

På Dinglegymnasiet kan vi erbjuda våra elever boende på skolans område om restiderna blir för långa. Att bo på internat är ett bra sätt att utvecklas som person och man finner snabbt nya kompisar och en trygg gemenskap.

På internatet finns trådlöst internet för att kunna hänga med om vad som händer i vår omvärlden och hålla kontakten med kompisar, familj. Alla bor på eget rum med egen toalett. Enskilda duschrum finns i korridorerna. I vare korridor finns ett gemensamt vardagsrum med kök. Här kan man titta på tv och umgås med sina kompisar.

Personal finns där för dig

Internatet är bemannat från söndag kväll till fredag eftermiddag så det finns alltid någon att fråga om det skulle vara något. Vårt friteam anordnar på kvällarna aktiviteter för dom som bor på internatet. Det finns också ett fullutrustat gym om man vill träna.

Gemensamma måltider

All mat äts gemensamt i skolans matsal. Vid behov av särskild kost skall detta ansökas här

Djur på internat

Om du vill ta med dit sällskapsdjur till internatet är det oftast inga problem.

Kostnader 2018/2019

3750kr inkl mat (frukost, middag. Lunch och fika ingår för alla), eget rum med toalett. Duschrum i korridor.

Via CSN ansöker du om inackorderingsbidrag, se www.csn.se. Kontakta skolan/rektor om du får avslag på din ansökan om inackorderingsbidrag så ska vi hjälpa dig!