Växel 0521-576080

Vill du komma i kontakt med oss går det bra att skicka ett mail eller
ringa växeln på 0521-576080

Öppet Hus 16-17 oktober!

Varmt välkommen på Öppet Hus hos oss under Nuntorpsdagarna!

Lördag och söndag 16-17 oktober kl 10-16

Äntligen verkar det vara möjligt att ordna Nuntorpsdagar på Nuntorp Gård igen! Då passar vi naturligtvis på att även visa upp skolan, särskilt för dig som ska välja gymnasium.

Nuntorpsdagarna i år blir även startskottet för Vänersborgs Hållbarhetsvecka, vilket innebär att det är mycket spännande på gång!

Ta med familj och vänner så kan ni även uppleva detta under den här helgen:

• Matmässa med TV-kocken Paul Svensson som föreläsare
  • Provsmakning och försäljning av lokalproducerade varor
  • Visning av den nya biokolspannan på Nuntorp Gård
  • Maskinvisning
  • Barnaktiviteter

Ni är så välkomna!
(För mer info, hör av er till oss på info@nuntorpsgymnasiet.se eller 0521-576080)

Information angående pandemiåtgärder från 17 maj

Fr o m 16 maj lättar V:a Götalandsregionen på restriktionerna för gymnasieskolor. Med start den 17 maj påbörjar Nuntorpsgymnasiet arbetet med att komma tillbaka till normal undervisning och ”vanlig skolvardag”. Detta under förutsättning att smittspridningen fortsätter att sjunka och att det inte kommer nya beslut från region eller riksdag.

Följande gäller från och med måndag 17 maj:

• Klasserna undervisas helt åtskilda, fördelade på klassrum i skolhuset, ladugårdssalen och ridhuset.
  • Klasserna har olika lunchtider.

För att undvika smittspridning och kunna fortsätta enligt det nya schemat läsåret ut är det mycket viktigt att vi alla tar personligt ansvar:

• Tvättar händerna ofta och noggrant, spritar händerna likaså
  • Undviker att trängas eller samlas många tillsammans
  • Stannar hemma vid symptom (snuva, halsont, feber etc)

CG Strutz, rektor

Ansökningarna börjar trilla in!

Vi är så glada att redan nu se att vi får in ansökningar till läsåret 21/22. Missa inte chansen att bli en i vårt gäng – sök idag!

Gymnasiekatalog

Har du missat vår gymnasiekatalog? ladda ner den genom att trycka på bilden bredvid eller beställ ett eget ex genom att maila info@nuntorpsgymnasiet.se

Nuntorpsgymnasiet – en skola med traditioner och framtida visioner

Nuntorpsgymnasiet är ett fristående gymnasium med visionen att ge våra elever en kvalificerad utbildning som lever upp till behov och förväntningar inom de gröna näringarna, framför allt inom lantbruk och häst.

Skolan ägs av Naturbruk Väst AB, ett icke vinstutdelande aktiebolag där allt överskott återgår in i verksamheten. Bolaget driver naturbruksgymnasierna i Dingle och Nuntorp.

Nuntorpsgymnasiet är också en av aktörerna inom Gröna Klustret, en sammanslutning av företag inom de gröna näringarna, lokaliserade till Nuntorp. Detta ger skolan unika möjligheter att bedriva natur-bruksundervisningen på plats, då vi har tillgång till det allra senaste på maskinsidan, en toppmodern ladugård med mjölkproduktion och även stall och ridhus.

Som elev på Nuntorpsgymnasiet är du de gröna näringarnas viktigaste framtida resurs och vår gemensamma vision är att du efter avslutade studier hos oss redan har en fot inne i arbetslivet och/eller en solid grund att stå på för vidare studier.

Välkommen till Nuntorpsgymnasiet!

CG Strutz, rektor