Växel 0524-42800

Kontakta oss


Vill du komma i kontakt med oss går det bra att skicka ett mail eller
ringa växeln på 0524-42800

Information med anledning av regionens senaste direktiv

2021-04-16

 

Naturbruk Västs skolor i Dingle och Nuntorp följer fortsatt utvecklingen gällande covidsmittan i regionen. Från Smittskydd Västra Götaland kom beskedet 14 april att läget är fortsatt allvarligt. Regionen har med anledning av detta beslutat följande rekommendationer för gymnasieskolan:

 • Högst hälften av gymnasieskolans elever bör vara på plats samtidigt.
 • Fördelningen av den totala närvaron mellan elever, klasser och årskurser bestäms av skolans huvudman.
 • De elever som på grund av sina behov, individuellt eller utifrån utbildningens art (till exempel praktiska moment), ändå har närundervisning, är inte inräknade i de 50 procenten.

De åtgärder som hittills vidtagits i Dingle och på Nuntorp, gällande elevers närvaro på skolorna, förhåller vi oss därför till även fortsättningsvis. Dvs:

 • Varje elev undervisas på plats i skolan minst 20 procent av den schemalagda tiden.
 • Högst hälften av skolans elever bör vara på plats samtidigt, enligt respektive skolas upplägg.

För Naturbruk västs skolor gäller ovanstående åtgärder minst fram till 2 maj men kan komma att förlängas ytterligare.

Vi återkommer naturligtvis med nya besked om läget skulle förändras.

Undrar du över något, går det bra att kontakta respektive skola för ytterligare information och/eller förtydligande.

 

Lars-Göran Berg                          Kristin Nilsson                       CG Strutz

Ordförande                                  Rektor                                    Rektor

Naturbruk Väst AB                      Dinglegymnasiet                     Nuntorpsgymnasiet

 

_____________________________________________________________________________

Nyfiken på våra utbildningar? Här kan du se filmer från inriktningarna!

Går du i årskurs 9? Är du nyfiken på naturbruksprogrammet? Se våra filmer om de olika inriktningarna, elever, personal och djur visar vad de brukar göra på utbildningen!
Trädgård
Häst
Hund
Djurvård 

_____________________________________________________________________________

Till elever och vårdnadshavare

Dinglegymnasiet

4 december 2020

Med anledning av de nya direktiv gällande gymnasieskolorna som aviserades på gårdagens presskonferens, kommer Dinglegymnasiet att övergå till 100% fjärrlösningar under höstterminens två sista veckor. Vi är förstås ledsna över att behöva återgå till detta ännu en gång men allas hälsa är trots allt viktigast.

Vi gör inte som Pippi Långstrump och tar jullov nu meddetsamma, utan vi kommer att fortsätta arbeta med de moment som fungerar också på distans. Gör vi detta nu och ser till att ingen av oss har stora fester under helgerna, så kan vi förhoppningsvis komma tillbaka till en så vanlig skola som möjligt igen på det nya året.

Tillsammans har skolledningen och medarbetarna beslutat att följande gäller för vecka 50-51:

 • Skolans internat stänger.
  • Rummen behöver tömmas, då Munkedals kommun vill få tillgång till internathuset för att renovera lokalerna.
  • Möjlighet att hämta tillhörigheter ges söndag 6 december mellan 13-16, då Leif finns på plats. Vi kommer även att ha personal på plats under veckorna. Passar inte söndag för hämtning, går det att höra av sig för bokning av annan tidpunkt.
 • Det schema för fjärrundervisning som gällt hittills ligger kvar. Övriga pass övergår till distansvariant där så är möjligt, alternativt ersätts av självständiga inlämningsuppgifter.
 • Mentorerna håller kontakt med varje elev under de två veckorna för att se till att skolarbetet fungerar och att alla mår bra.
 • Ytterligare information om veckans pass ges på klasstimmen på måndag. Information finns också i respektive digitala klassrum i Teams.
 • Vi säkerställer naturligtvis även individuella lösningar vid behov. Kontakta mentor vid frågor och funderingar gällande detta.

Skolans personal kommer att arbeta hemifrån i möjligaste mån men drifterna bemannas självklart, så att våra fjäder- och pälsförsedda kolleger också mår bra. Vi ser också till att begränsad bemanning finns på plats.

Ni når oss naturligtvis på telefon och via mejl eller sms och vi försöker svara så snabbt vi kan. Infomejlen når flera av oss samtidigt, vilket ökar chansen till snabbt svar; info@dinglegymnasiet.se

Vi hoppas på bättre tider snart med hjälp av klok social distansering och med ett vaccin snart på plats, så håll i, håll ut och var rädda om er!

Alla medarbetarna på Dinglegymnasiet

gnm

Elisabeth & Kristin

_____________________________________________________________________________

Gymnasiekatalog


Har du missat vår gymnasiekatalog? ladda ner den genom att trycka på bilden bredvid eller beställ ett eget ex genom att maila info@dinglegymnasiet.se

Niklas Olsson gick efter Dingle in i föräldraföretaget som bedriver mjölkproduktion och växtodling. Niklas gick även med som deltidsbrandman och åker nu ut som styrkeledare.

”Min tid på Dingle var de tre roligaste åren under skolåren. Vänner för livet och breda utbildningsmöjligeter inom många olika inriktningar. Hade man fått chansen att göra om de hade jag gjort de utan att tveka.”

Sanna har efter Dingle läst vidare till husdjursagronom på Sveriges lantbruksuniversitet. Idag jobbar hon som fältkontrollant för länsstyrelsen i Jönköpings län.

”jag tyckte Dingle var en mycket rolig och inspirerande tid som gav mig en bra plattform, både genom kontakter och via kunskap. Lärarna var alltid engagerade och utbildningen var ganska bred vilket gjorde att man inte låste in sig i ett spår vilket jag idag känner är en stor vinst när jag utbildat mig till husdjursagronom.”