Växel 0524-42800

Vill du komma i kontakt med oss går det bra att skicka ett mail eller
ringa växeln på 0524-42800.
Telefontider:
Mån 13:00-14:00 Tis-Fre 10:00-11:00 och 13:00-14:00

• För frågor om betyg utfärdade före 2017 hänvisar vi till:
    Ulrika Önning Koncernavdelning ärendesamordning och kansli, Koncernkontoret
    Telefon:073-2278817 E-post: ulrika.onning@vgregion.se
  • För frågor om fakturor kontakta helene@naturbrukvast.se

Välkomna på prova-på dag!

Funderar du över gymnasievalet?
Ta chansen och anmäl dig till vår prova-på dag lördagen den 21 januari!
Klicka på inbjudan nedan för att läsa mer, hoppas vi ses!!

prova på dag 2023

Besökstillfällen läsåret 2022-2023

Funderar du över ditt gymnasieval? Välkommen att besöka oss följande datum:

• Prova-på dag 21 januari 2023
    (Prova på 1 eller 2 inriktningar du är intresserad av, anmälan görs till linn@dinglegymnasiet.se)
  • Besökskväll 15 mars 2023 kl:17.00-18.30 – startplats: Växthuset, utbildningsinformation, fika och träffa lärare, rundvandring på skolan, visning av internat
  • Öppet hus 29 april 2023

ÖPPET HUS 24 SEPTEMEBER

Välkomna på öppet hus lördagen den 24 september kl 10-14!
Träffa inriktningslärare och elever och se olika aktiviteter under dagen på skolområdet.
Rundvandring och visning av internatet. Utbildningsinformation vid Akvariet kl: 12.00.

Hoppas vi ses!

Gymnasiekatalog

Har du missat vår gymnasiekatalog? ladda ner den genom att trycka på bilden bredvid eller beställ ett eget ex genom att maila info@dinglegymnasiet.se

Erasmus Program

Vi som gått på Dinglegymnasiet

Alumn Emilia

*Vad läste du på Dinglegymnasiet?
Jag läste hästinriktningen

*Hur skulle du beskriva din studietid, vad tar du med dig/lärt dig hos oss?
Tiden på Dinglegymnasiet har utan tvekan format den till den personen som jag är idag. När jag började på Dingle var jag en osäker hästtjej som var riktigt skoltrött. Men under studietiden så vändes allt det. Jag blev motiverad och driven på grund av att jag kunde studera ämnen som jag tyckte var väldigt roliga och givande. Detta gjorde att jag lärde mig så mycket, inte bara om hästar utan även om andra djurslag och om trädgård. Det väckte intressen hos mig som jag inte trodde fanns och troligen inte hade hittat hos mig själv om jag inte valt att studera i Dingle. Det är bland de bästa beslut jag tagit.

*Vad gör du idag, tankar/planer för framtiden?
Just nu har jag tre jobb, jag jobbar på Ica, blomsterlandet och på en fårgård ute på koster. Jobbet på fårgården fick jag efter en lyckad praktikperiod på Dinglegymnasiet.

Jag drömmer om att driva en självförsörjande gård med både djur och odlingar. Det finns många vägar att gå och jag trodde inte att jag skulle stå här idag och säga att jag vill bli bonde när jag sökte till hästinriktningen på Dinglegymnasiet. Men det gör jag och jag är så lycklig över den vägen som Dingle förde mig in på.

___________________________________-

Alumn Kamilla

Vad läste du på Dinglegymnasiet?
Jag läste häst med naturvetenskaplig utökning.

Hur skulle du beskriva din studietid, vad tar du med dig/lärt dig hos oss
Jag gick i den första klassen på nya Dinglegymnasiet, och det var väldigt roligt och givande att få vara en del av uppstarten, då vi fick en bra inblick i vad det faktiskt innebär att starta en verksamhet med djur. Sen har Dinglegymnasiet gett mig både praktisk och teoretisk kunskap om djur, något som har tjänat mig väl under mitt första år på veterinärprogrammet.

Vad gör du idag, tankar/planer för framtiden?
Idag bor jag i Uppsala och har snart klarat av mitt första år på veterinärprogrammet. Det är så otroligt roligt, även om man stundtals tycker sig drunkna i nya kunskaper.

Jag har alltid tänkt att jag vill bli hästveterinär, men jag har bara under det här året insett hur brett veterinäryrket är och hur mycket roligt man kan prova på efter examen. Jag pendlar (just idag) mellan hästkirurgi, distriktsveterinär och forskning på hästars tarmflora. Tur att jag har fyra och ett halvt år kvar på mig att bestämma mig!