Välkommen som ny elev på Dinglegymnasiet

INFORMATION INFÖR SKOLSTARTEN

Hoppas du har ett skönt sommarlov och att du är förväntansfull inför din gymnasietid på Dinglegymnasiet.

På denna sida har vi samlat information som är viktig både för dig som är ny elev och för dig som är vårdnadshavare.
Här kan du läsa om din kommande skolstart och första tid på skolan.

OBS! Glöm inte att tacka ja till din plats via inloggningen från Gymnasieantagningen. Har du frågor angående dina inloggningsuppgifter kontakta 052442800 eller maila info@dinglegymnasiet.se

Digitala blanketter och kontrakt – viktig info!

För att Dinglegymnasiet på bästa sätt ska kunna ta emot en ny elev så vill vi att ni fyller i ett antal blanketter.
Blanketterna och kontraktet mailas till er efter att ni fyllt i ”Anmälningsformulär skolstart” i det gröna fältet nedan.

Skolans elevhälsa vill att ni fyller i och signerar följande blanketter:
– Födoämnesintyg
Information till specialpedagogen
Vänligen fyll i dessa blanketter senast ? augusti.

På skolan jobbar vi med PCs med Windows 10 i undervisningen. Skolans it-avdelning vill att ni läser och signerar följande kontrakt:
– Kontrakt PC
(Detta kontrakt administreras vid ett senare tillfälle. Vi ber om ursäkt för fördröjningen.)

Efter dina digitala signaturer skickas kopior till angiven mail. Har du problem att fylla i dessa digitala blanketter – maila oss på info@dinglegymnasiet.se

Anmälningsformulär skolstart (ej färdigt)

Formulärets överkant

Fält markerade med * är obligatoriska

Elevens namn *

Program *

Mobilnummer *

Vårdnadshavare *

Epost *

Mobilnummer *

Specialkost *
JaNej

Om ja, specificera

Övrig information, mediciner, allergier osv som vi bör veta inför skolstarten.

Info om boende och boendebokning

Det boende som vi kan erbjuda är basmöblerade rum med egen toalett. Man får varsitt rum och delar på kök och dusch. Hyran är baserad på 9 månader, d.v.s. 3 månader är hyresfria (juni, juli och augusti) och ligger på ca 3750 kronor per person och månad. Boendebokningen kommer du till via knappen här nedanför, där finns ett bokningsformulär som du fyller i.

Boka rum på internatet

Info om elevens ekonomi, CSN, studiemedel m.m.

Studiebidrag och Inackorderingstillägg
För att finansiera utbildningen får du som gymnasieelev studiebidrag från CSN. Ansökan om studiebidrag sker automatiskt när du börjar på skolan. Det finns även möjlighet att söka inackorderingstillägg hos CSN. Storleken på inackorderingstillägget beror på hur långt ifrån utbildningsorten du bor. För mer information om inackorderingstillägget besök CSN:s hemsida, csn.se

OBS! Det är viktigt att du söker inackorderingstillägg omgående, ansökningsblankett (länk) bifogades i det välkomstbrev du får från oss. Skicka din ansökan till oss senast den ? augusti:

Skicka din ansökan om inackorderingstillägg till oss:
Dinglegymnasiet

Kustvägen 11c

45561 Dingle.

Vi skriver under ”Intyg från hyresvärd” och skickar sedan vidare ansökan till CSN.